Quit minigame

0

360° | VR

VR Toerisme is een project in samenwerking met de stad Lier en Antwerpen, de studierichting Toerisme en Memori. Voor beide projecten kregen we van de klant de vraag om de toeristische beleving te optimaliseren met behulp van Virtual reality. Aangezien beide steden met een verschillende problematiek kampten bedachten we twee verschillende oplossingen.

Uitwerking Lier
In Lier werd al snel duidelijk dat twee van de voornaamste kerken in de stad heel ontoegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en ook weinig open staan voor het grote publiek. Met behulp van een informatieve tour geven we toeristen nu de mogelijkheid om in beide kerken rond te wandelen door middel van VR. Door afbeeldingen te nemen in 360° en ze daarna te verwerken in webVR maakten we een toepassing waarmee de bezoeker met behulp van QR codes virtueel door de kerk wandelen.

Uitwerking Antwerpen
In het Antwerpse trachtten we toeristen al honger te doen krijgen naar de stad alvorens ze bezocht te hebben. We ontwikkelden een virtuele tour met de focus op de shopping experience en het unieke karakter van Antwerpen als havenstad. Om ervoor te zorgen dat toeristen nu niet meer moeten aanschuiven aan toeristische centra om informatie te bekomen, kunnen ze nu zelf de stad verkennen. Dit verspreid over verschillende thema’s. Om deze tour te kunnen realiseren maakten we 360° video’s die we bewerkten in première pro en achteraf verwerkten in de VR toepassing, Wonda.

Begijnhof in Lier:

Bekijk het project

Sint Gummarus in Lier:

Bekijk het project